Βιβλιοδεσία

Στο εργαστήριο βιβλιοδετούνται παλαιά και καινούρια βιβλία. Δερματόδετα ή υφαντόδετά (πανόδετα) με χειροποίητη μαρμαρόκολλα ραμμένα στο χέρι. Επίσης στο βιβλιοδετείο κατασκευάζονται άλμπουμ προσκλητήρια εκδηλώσεων και ειδικές παραγγελίες.

Ακόμα πωλούνται έτοιμα βιβλία αντίγραφα παλαιών εκδόσεων πιστά αντίγραφα εποχής. Ελπίζουμε να σας αρέσει η προσπάθεια μας  να προσφέρουμε στα βιβλία τη θέση και την αξία που θα έπρεπε να έχουν στη ζωή μας.

«Βιβλιοδεσία ή βιβλιοδέτηση είναι η συρραφή των φύλλων ενός χειρογράφου ή εντύπου και η ένωσή τους με προστατευτικό κάλυμμα (εξώφυλλο), ώστε να πάρουν μορφή που να διευκολύνει την ανάγνωση και να προστατεύονται από τη φθορά. Το αποτέλεσμα λέγεται βιβλίο, περιοδικό, κατάλογος, κλπ. ανάλογα με τη χρήση και τον τρόπο διάθεσής του στην κυκλοφορία.

Η βιβλιοδεσία είναι πιο παλιά από την τυπογραφία. Αρχικά, στην Ελλάδα, λεγόταν στάχωσις. Ακόμα και σήμερα, σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, ονομάζουν στάχωμα τη βιβλιοδεσία. Η βιβλιοδεσία εκτελείται σε μεγάλα τυπογραφεία ή σε μικρές βιοτεχνίες.

Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει και το κόψιμο του χαρτιού κατά την κατασκευή του βιβλίου. Τα απαραίτητα εργαλεία είναι: μηχανήματα κοπής, πρέσες, ψαλίδια, κόλλες, αυτόματα μηχανήματα, γραμμές παραγωγής και επιδέξια χέρια του βιβλιοδέτη. Παραδοσιακοί βιβλιοδέτες κάνουν και επισκευή βιβλίων.»

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Διαδικασία Βιβλιοδεσίας
ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Παραδοσιακή βιβλιοδεσία και συντήρηση παλαιών και ιστορικών βιβλίων με τον καλύτερο τρόπο.

WEB DESIGN

LOGO DESIGN

GRAPHIC DESIGN

VIDEO PROMO

ART PHOTOGRAPHY

MUSIC

Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ