user_mobilelogo

είναι μαζί μας...

Συνέντευξη
«ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ»

 

 

Van Ripper | Μουσικό σχήμα

Rate this item
(1 Vote)

Η μπάντα ξεκίνησε όταν ο Πέτρος μαζί μ’ ένα Γερμανό συνάδελφό του κάνανε πρόβες σ’ ένα υπόγειο με πενιχρά μέσα δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους σε διασκευές κλασσικών rock, punk και metal κομματιών.

 

Μια μικρή παράφραση του επωνύμου του Olaf αποτελεί και το όνομα του γκρουπ. Δειλά δειλά δοκιμάσανε να γράψουν δικά τους κομμάτια. Τελικά λίγο μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ και πριν μπούμε στο στούντιο ο Όλαφ πήρε μετάθεση και γύρισε στη πατρίδα του. Στη συνέχεια ο Πέτρος γνώρισε στο στούντιο Reaction ένα πολύ καλό τεχνικό και κιθαρίστα τον Γιάννη Στεργίου που ανέλαβε να δουλέψει τα κομμάτια (ενορχήστρωση, programming, mixing).

 

Μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία καταλάβανε ότι τα χνώτα τους ταιριάζανε κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Ο Γιάννης έχει ήδη ένα γκρουπ, τους "Phase Reverse", που παίζουν αγγλόφωνο μέταλ. Απ’ αυτό το σχήμα, ο ντράμερ κι ο μπασίστας, Αλέξης και Τάσος αντίστοιχα, που έπαιζαν πριν με τους Όναρ, πλαισιώσανε τη τετράδα. Το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ κυκλοφόρησε το 2009 και ήδη από τη πρώτη τους δουλειά είχαν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

 

Συγκεκριμένα στο Δίφωνο έγραψαν:«Δεν λείπουν βέβαια οι τραχιές στιγμές και οι δυνατές κιθάρες είναι όμως μέσα για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου αποτελέσματος και όχι αυτοσκοπός, όπως συμβαίνει με τους περισσότερο ομοεθνείς ανάλογου» και στο Metropolis : «Εμπνευσμένες συνθέσεις αγκαλιάζουν καλογραμμένους στίχους, δημιουργώντας ένα ακουστικό αποτέλεσμα το οποίο διαφέρει αρκετά από αυτό που μας έχουν συνηθίσει οι Ελληνικές μπάντες».

 

Αυτές τις μέρες ξεκίνησε και η κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ τους με τίτλο Η Σκύλλα. Η πρωτοτυπία τους έγκειται στο ότι το πρώτο κομμάτι του CD είναι ένα καθαρόαιμο ρεμπέτικο. Τα υπόλοιπα εκφράζουν το σταθερό προσανατολισμό του γκρουπ στο σκληρό ροκ ήχο, χωρίς όμως να λείπουν οι κέλτικες επιρροές και το απροκατάληπτο ψάξιμο στις ενορχηστρώσεις.

Read 572 times Last modified on Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016 17:34

Media

Εγγραφή Newsletter

Πόσα δάχτυλα έχουν τα δύο χέρια μας?
Όνομα:
Email:

Πληροφορίες

Tεχνόραμα της GLart
Πληροφορίες επαφής:
email: info@glart.gr
Tel: 2114052045

Είπαν στο Τεχνόραμα !

 • Κοίλια Χριστίνα | Ζωγράφος
  Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ; Το timing, εντόπισα το "Τεχνόραμα" την κατάλληλη στιγμή, όταν έψαχνα μία διαδικτυακή πλατφόρμα διαφορετική από τις άλλες.
 • Στεργίου Ιλίκη | Ποιήτρια
  Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ; Το ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ είναι ακριβός αυτό που ψάχνω, ποτέ δε περίμενα να βρω κάτι τόσο κοντά στα μέτρα μου!
 • Φιλίππου Φίλιππος | Εικαστικά
  Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ; Η προσεγμένη ιστοσελίδα σας που δείχνει μεράκι και επαγγελματισμό.
 • Μπαράι Άγγελος | Φωτογράφος
  Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ; Η ανάγκη να μάθω νέα πράγματα για αυτό πού κάνω και να μάθω νέους ανθρώπους του χώρου μου.
 • Σδράνης Γουίλλιαμ | Φωτογράφος
  Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ; Η συμμετοχή φίλων, η επιθυμία να προβάλλω τις δημιουργίες μου, το πόσο καλά είναι στημμένο το ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ
 • Εμμανουηλίδης Γιάννης | Φωτογράφος
  Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ; Μίλησα με έναν συνεργάτη και φίλο και μου έδωσε αυτή την ιδέα ώστε να δείξω την δουλειά μου!