user_mobilelogo

Μπότας Αλέξανδρος | Φωτογράφος

Rate this item
(3 votes)

32fbΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   stamp

 

Ο Αλέξανδρος Μπότας γεννήθηκε στις 11/5/1995 στη πόλη των Τρικάλων Θεσσαλίας.

Ξεκίνησε να ασχολείται µε τη φωτογραφία τα τελευταία τρία χρόνια και αµέσως το πάθος του για αυτό το χόµπι τον κατέκτησε και αποφάσισε να ασχοληθεί µε αυτό το αντικείµενο επαγγελµατικά.Ετσι έκανε την εγγραφή του τον τελευταίο ένα χρόνο τωρα στο Ι.ΙΕΚ Δήµου Βόλου µε σκοπό να µάθει καλύτερα τα µυστικά για την τέχνη της φωτογραφίας και να µπορέσει να αποκτήσει όλες τις βάσεις που θα τον ακολουθήσουν σε όλη του την πορεία.

Η γνώση για αυτή τη τέχνη ποτε όπως τονίζει και ο ίδιος δεν τον φτάνουνε µε αποτέλεσµα να έχει ήδη κάνει παράλληλα µε τις σπουδές του παραπάνω από 10 σεµινάρια φωτογραφίας που αφορούν τη φωτογράφιση πορτραίτου και τοπίου και άλλες τεχνικές που αφορούν τόσο τη λήψη όσο και την επεξεργασία των φωτογραφιών.Τελος αξίζει να σηµειωθεί και µια πρόσφατη επιτυχία του που είναι ότι φωτογράφισε και δηµιούργησε τα εξώφυλλα ενός λογοτεχνικού βιβλίου µε τίτλο "Τίποτα δεν είναι τυχαίο" από τη συγγραφέα Αργυρώ Παπανικολάου καθώς επίσης και τις προσωπικές φωτογραφίες για την συγγραφέα σε συνεργασία µε τις εκδόσεις Πηγή!


Με τι ασχολείστε καλλιτεχνικά αυτήν την περίοδο;

Αυτή την περίοδο βαδίζω στο δεύτερο έτος των σπουδών µου πάνω στη τέχνη της φωτογραφίας.Προσπαθώ καθηµερινά να αποκτήσω τις γνώσεις που χρειάζονται για να πραγµατοποιώ κάθε ιδέα και έµπνευση που έχω στο µυαλό µου για να µπορέσω να αποδώσω αυτό που θέλω µέσα από µια εικόνα και δηµιουργία µου.Η θεµατολογία που ασχολούµαι δεν είναι πάντα σταθερή και όµοια διότι όλα κατά την άποψη µου µεταβάλλονται ανάλογα µε την ψυχολογία µας και την διάθεση µας.Οπως και να έχει προσπαθώ να δίνω κάθε φορά µια διαφορετική νότα µέσα από την τέχνη µου ανάλογα µε το τι θέλω να εκφράσω.Αυτη την περίοδο θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό που έχω στο µυαλό µου και η ιδέα ξεκινά µε το νυχτερινό πορτραίτο σε εξωτερικούς χώρους.

 

Η τέχνη σας έχει αλλάξει προσέγγιση / μέθοδο με την πάροδο των ετών και, αν ναι, πώς;

Η αλήθεια είναι πως ναι.Η προσέγγιση µου αλλά και η µέθοδος που χρησιµοποιώ τώρα σε σχέση µε πριν είναι τελείως διαφορετική κσι αυτό άλλαξε από την µέρα που ξεκίνησα τις σπουδές µου πάνω στη φωτογραφία.Πριν έπαιρνα την φωτογραφική µηχανή µαζί µου και έβγαζα φωτογραφίες δίχως όµως να σκέφτοµαι.Τωρα έχοντας τις γνώσεις η οπτική αντίληψη µου για κάθε τι που υπάρχει γύρω µας καθώς επίσης και το πως βλέπω γενικότερα το κόσµο είναι τελείως διαφορετικός και πλέον όταν θέλω να φωτογραφίσω κάτι βαδίζω µεν µε την ελευθερία της έµπνευσης αλλά χρησιµοποιώ και κάποιος αν θέλετε κανόνες ώστε να δίνω ένα σωστό και ωραίο αποτέλεσµα.Με οδηγό λοιπόν τις γνώσεις τόσο των µαθηµάτων όπως η οπτική αντίληψη όσο και τα παραδείγµατα από µεγάλους ιστορικούς φωτογράφους που λειτουργούν ως έµπνευση και πάνω στην ιστορία της τέχνης και παράλληλα δίπλα µας την έµπνευση και το προσωπικό στοιχείο τώρα µπορώ να διακρίνω τις διάφορες µου πάνω στην προσέγγιση της φωτογραφίας σε σχέση µε πριν και αυτό πραγµατικά µε εκπλήσσει.

 

Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ;

Αυτό που µε προσέλκυσε να ενταχθώ είναι η επικοινωνία αλλά και η ευκαιρία που µου δίνεται ώστε να έρθω σε επαφή µε ανθρώπους που έχω να τους προσφέρω κάτι και να µου προσφέρουν τόσο πάνω στο θέµα της τέχνης αλλά και γενικότερα.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία σας ως καλλιτέχνης;

Η µεγαλύτερη µου φιλοδοξία ως καλλιτέχνης είναι καθαρά να πραγµατοποιήσω όλα µου τα όνειρα ως φωτογραφος.Απο το πιο απλό που είναι να ταξιδέψω και φωτογραφίσω µε τον δικό µου τρόπο όλα όσα επιθυµώ µέχρι και µπορέσω να αφήσω και εγώ πίσω µου µεγάλες και σηµαντικές επιτυχίες σε αυτό το χώρο.Βεβαια δεν είναι ο σκοπός µόνο η επιτυχία αλλά το θέµα είναι ότι ζω µέσα από αυτό.Και δεν µπορώ µε τίποτα πια να σταµατήσω να φωτογραφίζω.Ειναι η ζωή µου απλα.

 

Ποιός είναι ο αγαπημένος καλλιτέχνης και γιατί;

Πραγµατικά έχω πολλούς αγαπηµένους καλλιτέχνες οι οποίοι µε εµπνέουν καθηµερινά και στις δικές µου δουλειές αλλά θα µιλήσω για τον Άνσελ Άνταµς επειδη πραγµατικά κατέγραψε φωτογραφικά τη Φύση µε µοναδικο τρόπο και ανέπτυξε δική του τεχνική για την απεικόνιση των εντυπωσιακότατων φωτογραφιών του, οι οποίες παραµένουν οι πλέον αναγνωρίσιµες του φωτογραφικού κόσµου.

 

Τι σας κάνει να γελάτε;

Με κάνει να γελάω θα έλεγα ότι είναι ευχάριστο αληθινό και αυθόρµητο.Μπορει να είναι ένα καλοπροαίρετο πείραγµα ενός φίλου ή µπορεί να είναι και µια ευχάριστη ανάµνηση που θα θυµηθώ.Προσπαθώ πάντα να είµαι αισιόδοξος και να γελάω όσο µπορώ

 

Ποιο είναι το κεντρικό θέμα της τέχνη σας, έχετε κάποιο συγκεκριμένο;

Όπως προανέφερα και σε προηγούµενη ερώτηση το κεντρικό θέµα της τέχνης µου δεν είναι πάντα το ίδιο.Εχει να κάνει µε την διάθεση, την ψυχολογία και το τι έχω ανάγκη ανάλογα την περίοδο ή και την µέρα να δω και να απαθανατίσω.Καποιες φορές έχω την ανάγκη να ξεφύγω από την ρουτίνα της καθηµερινότητας και πηγαίνω και φωτογραφίζω τοπία κάποιες φορές έχω την ανάγκη να επικοινωνήσω εκεί θα χρειαστώ ένα δεύτερο άτοµο ως µοντέλο για να πραγµατοποιήσω αυτό που θέλω και κάποιες φορές µπορεί να είναι κάτι αυθόρµητο κάτι τυχαίο που βρήκα στο δρόµο ή και κάτι που έστησα µόνος ως σκηνικό όλα είναι όπως είπα ανάλογα µε το τι έχω ανάγκη µέσα µου να φωτογραφίσω αυτό είναι και το κεντρικό θέµα κάθε φορά.

 

Ποιο από τα έργα σας είναι το αγαπημένο σας;

Αγαπηµένο µου έργο θα έλεγα ότι είναι το εξώφυλλο του βιβλίου που φωτογράφισα και έφτιαξα για πολλούς λόγους.Αρχικα γιατί είναι ένα έργο το οποιο βασίζεται πάνω σε µια ολόκληρη ιστορία ενός υπέροχου βιβλίου που συνεργάστηκα µε µια εκπληκτική συγγραφέα για να ενώσουµε τις σκέψεις µας και την δηµιουργικότητα µας ώστε να αποδώσουµε αυτό το έργο.Επισης η φωτογραφία είναι τραβηγµένη σε ένα πολύ αγαπηµένο µου τοπίο µε υπέροχες αναµνήσεις και τέλος η κοπέλα που φωτογράφισα για αυτό το εξώφυλλο και γιαυτη την φωτογραφία είναι η κοπέλα µου πράγµα πολύ σηµαντικό και συναισθηµατικό.

Ποια είναι η αγαπημένη σας λέξη, η λέξη που χρησιμοποιείται πιο συχνά;

Αγαπηµένη λέξη δεν έχω .Ολες οι λέξεις είναι σηµαντικές φυσικά αλλα µιας και είναι η ερώτηση τέτοια θα πω ότι πολύ σηµαντική λέξη είναι η Αγάπη . Είτε αυτή η λέξη αφορά τη τέχνη είτε άνθρωπο είτε µια συνήθεια. Χωρίς αγάπη δεν θα κάναµε τίποτα το ίδιο.

 

Έχετε κάποια κακή συνήθεια, αν ναι, ποιά είναι αυτή;

Κακιά συνήθεια έχω θα έλεγα ότι µου αρέσει να "τρολαρω" τους ανθρώπους µου καθηµερινά µέχρι τελικής πτώσης ακόµα και αν κάποιες φορές µπορεί να γίνει κάπως ενοχλητικό αλλά πάντα το σταµατάω εκεί που πρέπει φυσικά και στο τέλος πάντα κλείνει µε γέλιο.

Αν μπορούσατε να επιλέξετε μια καλλιτεχνική ικανότητα, ποιά θα επιλέγατε;

Η µόνη καλλιτεχνική ικανότητα που αγαπώ και µε ενδιαφέρει είναι η φωτογραφία δεν έχω κάτι άλλο που θα επέλεγα πιστεύω και µόνο αυτή την ικανότητα θέλω να εξελίξω όσο δεν πάει και να πετύχω όσα ονειρεύοµαι.

 

Τι σας θυμώνει περισσότερο;

Αυτό που µε θυµώνει περισσσότερο είναι το ψέµα και η αδιαφορία.Αυτα µε έχουν βγάλει εκτός ελέγχου πολλές φορές και είναι δύσκολο να τα συγχωρέσεις όταν δεν γίνονται µόνο µια φορά.Επισης η έλλειψη οργάνωσης είναι κάτι το οποιο µπορεί να µε εκνευρίσει αρκετά γιατί µου αρέσει γενικά όλα να βρίσκονται σε µια τάξη.

 

Όταν ήσουν παιδί, τι ήθελες να γίνεις;

Όταν ήµουν πολύ µικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής.Ειχα ξεκινήσει να κυνηγώ και αυτό το όνειρο πιστεύω ότι το είχα αλλά στη πορεία ο άνθρωπος παρεκκλίνει και αλλάζει όποτε ήταν κάτι το οποίο θα έλεγα τωρα εφηβικό και πλέον παραµένει µια ωραία ανάµνηση.Εξαλλου πάντα ήθελα να ασχοληθώ µε κάτι καλλιτεχνικό από µικρός είχα αυτή την ανάγκη.Εχω ασχοληθεί και µε την µουσική σαν στίχο και παραγωγή µουσικής αλλά όλα αυτά τώρα είναι παρελθόν.

Ποιον ή ποιά θα θέλατε να συναντήσετε και ποια ερώτηση θα επιθυμούσατε να του υποβάλετε;

Γενικά µου αρέσει να γνωρίζω καλλιτέχνες τόσο νέους όσο και παλιούς και να τους ρωτάω τι είναι αυτό που τους οδήγησε στην εκάστοτε τέχνη που ακολουθούν και τι είναι αυτό που τους εµπνέει.Η τέχνη έχει να σου προσφέρει παρα πολλά και όλα ξεκινάνε από αυτά τα άτοµα.

 

Τι θεωρείτε ότι προσφέρει η τέχνη σας στους ανθρώπους;

Θεωρώ ότι η τέχνη µου είναι κάτι το οποίο αγγίζει τους ανθρώπους.Δεν κάνω κάτι στη τύχη και χωρις σκοπό είτε αφορά την τεχνική της ληψης ή την τελική επεξεργασία ,και έχει τύχει να δεχτώ ερωτήσεις από αρκετά άτοµα για το πως µπορούν και οι ίδιοι να πετύχουν το ίδιο τεχνικό αποτέλεσµα και τελικό αποτέλεσµα πράγµα που µε ευχαριστεί πολύ γιατί έτσι εµπνέω και εγώ άτοµα µέσα από τη δίκη µου οπτική , τεχνική και δηµιουργία

 

Ποιός είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας;

Ο χειρότερος µου εφιάλτης είναι να ξυπνήσεις ένα πρωί και να έχουν εξαφανιστεί όλοι οι άνθρωποι που αγαπάς.Πιστευω ότι είναι ένα σοκ το οποίο δεν µπορείς να ξεπεράσεις και να ξεχάσεις εφόσον ξέρεις πως υπήρχαν.

Ποιά είναι η αγαπημένη σας ταινία, μουσική, θεατρικό έργο ή τηλεοπτικό πρόγραμμα;
Αγαπηµένες ταινίες είναι η τριλογία από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών.Οσα χρόνια και αν περάσουν αυτά τα έργα θα παραµένουν µέσα µου ανεξίτηλα διότι από άποψη σεναρίου,σκηνοθεσίας,εφέ,µουσική,επεξεργασία γενικά τα πάντα έχουν δουλευτεί µε απίστευτο κόπο,αγάπη και αφοσίωση . Για τις ανάγκες αυτών των έργων µέχρι και καινούργια γλώσσα δηµιούργησαν είναι απίστευτο και θα παραµείνω για πάντα fan του Τζον Ρόναλντ Ρόιελ Τόλκιν

 

Έχετε κάποιο αγαπημένο απόφθεγμα και ποιό είναι αυτό;

Ένα αγαπηµένο µου απόφθεγµα που µε έχει στιγµατίσει πραγµατικά είναι το Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself του George Bernard Shaw. Η ζωή λοιπόν δεν είναι να βρεις τον εαυτό σου αλλά να τον δηµιουργήσεις.

Αν έπρεπε να δώσετε συμβουλές στους καλλιτέχνες, ποιές συμβουλές θα τους δίνατε;

Οι συµβουλές που θέλω να δώσω όχι µόνο στους καλλιτέχνες αλλά σε όλους τους ανθρώπους είναι να µην σταµατατησουν ποτε να είναι αισιόδοξοι , να κυνηγούν τα όνειρα τους και αν κάτι πάει στραβά να µην τα παρατάνε γιατί δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι επιτυχία δεν είναι είναι µόνο η δόξα. Για µένα επιτυχία είναι να κάνω αυτό που αγαπώ , επιτυχία είναι να έχω δίπλα µου αληθινούς ανθρώπους να µε αγαπάνε και πάνω από όλα να έχουµε όλοι την υγεία µας!

 

Που μπορούμε να σας βρούμε στο διαδίκτυο;

Μπορείτε να µε βρείτε στο Facebook µε το όνοµα Alexandros Botas.Η σελίδα µου στο Facebook είναι Alex Botas Photography.
Επισης στο Instagram το προσωπικό µου προφίλ είναι το Alexandros_Botas και το προφίλ που ανεβάζω µόνο φωτογραφικό υλικό από δουλειές µου είναι το Alex_Botas_Photography.
Τελος το κανάλι µου στο YouTube λέγεται Alex Botas και επρόκειτο να ασχοληθώ σοβαρά τους επόµενους µήνες ανεβάζοντας φωτογραφικά tips τόσο λήψεων όσο και επεξεργασίας των φωτογραφιών.

Έχετε κάποια πρόσφατη έκθεση ή παρουσίαση ;

Μια πρόσφατη έκθεση πραγµατοποιήθηκε στη σχολή µου στο Ι.ΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ και τα έργα τόσο τα δικά µου αλλά και όλων των σπουδαστών θα υπάρχουν έχει µέχρι το επόµενο καλοκαίρι.Οποιος επιθυµεί µπορεί να έρθει να τα δει από κοντά και ταυτόχρονα να γνωρίσει και εµάς από κοντά.

 

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΕΚΤΕΣ

  6987152691

Read 8743 times Last modified on Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 16:40

Εγγραφή Newsletter

Πόσα δάχτυλα έχουν τα δύο χέρια μας?
Όνομα:
Email:

Πληροφορίες

Tεχνόραμα της GLart
Πληροφορίες επαφής:
email: info@glart.gr
Tel: 2114052045