user_mobilelogo

είναι μαζί μας...

Μαντούδη Αναστασία | Ζωγράφος

Rate this item
(1 Vote)

32fbΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   stamp

 
Γεννήθηκα στη Λάρισα Θεσσαλίας το 1958 και εγκαταστάθηκα στην Αθήνα το 1969.
Για πολλά χρόνια ασχολήθηκα με το Marketing και την διαφήμιση στον τομέα δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες εταιρείες.
Η ανάγκη μου να ζωγραφίσω υπήρχε πάντα. Ευτυχώς στην πορεία, μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με την μεγάλη μου αγάπη, την ζωγραφική. Είμαι αυτοδίδακτη ζωγράφος, όμως θέλοντας να μάθω περισσότερα, κάποια περίοδο μαθήτευσα κοντά στον καταξιωμένο ζωγράφο Ευάγγελο Κοντογιάννη  και του είμαι ευγνώμων για την βοήθεια του.

Στην πορεία υπήρξα μέλος  του ομίλου UNESKO Πειραιώς και Νήσων καθώς επίσης στην Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.
Για δέκα χρόνια ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) όπου διατέλεσα Ταμίας & Δημόσιες σχέσεις, Γενική Γραμματέας και επί δύο χρόνια Πρόεδρος.

Έργα μου έχουν βραβευτεί από τον Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός . Το 2007 με έπαινο τα έργα ‘’Αρχαία Ολυμπία’’ και ‘’Παλαίστρα’’  και τον Απρίλιο του 2008 το έργο μου ‘’Ύδρα’’ απέσπασε το πρώτο βραβείο. Στο ενεργητικό μου έχω πέντε ατομικές εκθέσεις  και έχω συμμετάσχει σε τριάντα πέντε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα μου υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στην Πινακοθήκη της Σύρου, στο μορφωτικό κέντρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, στο Δήμο Κορωπίου κ.α.
 
 
 stamp
 
Με τι ασχολείστε καλλιτεχνικά αυτήν την περίοδο;
Με τα εικαστικά δουλεύω για την επόμενη ατομική μου έκθεση. Θα συμμετάσχω και  σε κάποιες ομαδικές εκθέσεις στην πορεία.
 
 
Η τέχνη σας έχει αλλάξει προσέγγιση / μέθοδο με την πάροδο των ετών και, αν ναι, πώς;
Πιστεύω ότι, η διάθεση μου την ώρα που δημιουργώ, ευτυχώς ή δυστυχώς, περνάει και στα έργα μου. Ακριβώς για αυτό το λόγο, ο τρόπος προσέγγισης τους, ποτέ δεν επιλέγεται συνειδητά.


Κατά κανόνα, στα έργα μου καταβάλω την προσπάθεια να αποτυπώσω το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα, σε αρμονία  πάντα με το βλέμμα μου την κάθε στιγμή. Η μέθοδός μου, συνεπώς, παραμένει αναλλοίωτη, παρά τους πειραματισμούς στους οποίους κατά καιρούς έχω επιδοθεί. Στη συντριπτική πλειοψηφία των έργων μου  το υλικό που χρησιμοποιώ είναι λάδι και ακρυλικά.

 

Τι σας έκανε να ενταχθείτε στο ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ;
Γνωρίζοντας τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτό το site, χάρηκα που το κίνητρό τους δεν ήταν τα χρήματα, αλλά η ευαισθησία και η αγάπη προς την τέχνη, το λόγο και την προβολή των καλλιτεχνών.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία σας ως καλλιτέχνης;
Να μη στερηθώ ποτέ την έμπνευση και τη διάθεση να κυνηγώ το εικαστικό μου όνειρο.

 

Τι σας κάνει να γελάτε;
Γελάω με οτιδήποτε και πάντα. Παρά τις δυσκολίες που έχω βιώσει και βιώνω, πιστεύω ότι η ζωή χωρίς γέλιο είναι απλά επιβίωση. Άλλωστε είναι γνωστόν τοις πάσι ότι το γέλιο γυμνάζει τους κοιλιακούς. Αυτό όμως, που κάνει την ψυχή μου να γελάει αλλά και να κλαίει, είναι οι πολύ δικοί μου άνθρωποι.

 

Ποιο είναι το κεντρικό θέμα της τέχνη σας, έχετε κάποιο συγκεκριμένο;
Κατά κανόνα τοπιογραφίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπει  και το ανθρωποκεντρικό στοιχείο από τα έργα μου. Πολλά από τα θέματα μου, αφορούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, καθώς βρίσκω συναρπαστικό, το γεγονός ότι τα έργα εκείνης της εποχής, παρά τους αιώνες που έχουνε περάσει εξακολουθούν  και έχουν  κάτι να πουν και να μας διδάξουν.

 

Ποιο από τα έργα σας είναι το αγαπημένο σας; (Μπορείτε να μας τα υποδείξετε).
Όλα μου τα έργα τα αγαπώ εξίσου. Ζήσαμε μαζί το ίδιο πάθος να τα δημιουργήσω και να δημιουργηθούν.  Θα μπορούσα όμως να υποδείξω ένα γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να μπω σε μια άλλη εμπνευσμένη διάσταση μηνυμάτων. ‘’Η αρχαία κόρη στα φανάρια’’ είναι η μούσα του χορού Τερψιχόρη που βρίσκεται αλλοδαπή στο μουσείο Carlos της Atlanta. Διαβάζοντας ένα άρθρο στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το 2007 και χαριτολογώντας πως έψαχνε βίζα να γυρίσει στην πατρίδα, ήταν η αφορμή για να ζωγραφίσω αυτό το έργο το 2009 και στην πορεία να γίνει ενότητα έργων που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Την ταξιδεύω μέσα από τις δικές μου αναζητήσεις, πάντα με στόχο να βρει και εκείνη το δρόμο για την πατρίδα. 

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας λέξη, η λέξη που χρησιμοποιείται πιο συχνά;
Τη λέξη καλημέρα και κυριολεκτώ. Γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη, η κάθε ημέρα, να είναι καλή και φωτεινή.

 

Έχετε κάποια κακή συνήθεια, αν ναι, ποιά είναι αυτή;
Ότι καπνίζω και μετά από τόσα χρόνια μου αρέσει ακόμη.

 

Αν μπορούσατε να επιλέξετε μια καλλιτεχνική ικανότητα, ποιά θα επιλέγατε;
Να ήμουν μουσικός. Είναι μία βαθειά επιθυμία μου που ποτέ δεν έδωσα την ευκαιρία στον εαυτό μου να την επιδιώξει.

 

Τι σας θυμώνει περισσότερο;
Το ψέμα, η εγωπάθεια, η αλαζονεία… θα μπορούσα να πω και άλλα. Περισσότερο όμως με θυμώνει αυτό που ζούμε όλοι οι έλληνες χωρίς να αντιδράει κανείς.

 

Τι θεωρείτε ότι προσφέρει η τέχνη σας στους ανθρώπους;
Ένα ταξίδι στο άυλο κόσμο  της φαντασίας,  των χρωμάτων και της εικόνας που έχει την δύναμη να προβληματίσει και να δώσει ποικίλα μηνύματα και ερεθίσματα στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Πιστεύω πως η τέχνη γενικότερα,  αφυπνίζει  το πνεύμα και την ευαισθησία της ψυχής μας και βρίσκω μαγική την μοναδικότητα κάθε δημιουργήματός . 

 

Αν έπρεπε να δώσετε συμβουλές στους καλλιτέχνες, ποιές συμβουλές θα τους δίνατε;
Να είναι ο εαυτός τους και να μην βάζουν φραγμούς στη φαντασία τους, καθώς αυτό θα είναι το διαχρονικό στίγμα τους στην τέχνη.

 

Έχετε κάποια πρόσφατη έκθεση ή παρουσίαση (τώρα ή στους επόμενους μήνες), ώστε να το παραθέσουμε με τα στοιχεία που θα μας δώσετε.
Είχα πρόσφατα την ατομική μου έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά με τίτλο ‘’Αστύπολις’’. Δουλεύοντας όλο τον χειμώνα, ευελπιστώ να παρουσιάσω καινούργια μου δουλειά την άνοιξη.

 

Που μπορούμε να σας βρούμε στο διαδίκτυο;
Facebook: https://www.facebook.com/anastasia.mantoudivourliotaki

Read 2530 times

Εγγραφή Newsletter

Πόσα δάχτυλα έχουν τα δύο χέρια μας?
Όνομα:
Email:

Πληροφορίες

Tεχνόραμα της GLart
Πληροφορίες επαφής:
email: info@glart.gr
Tel: 2114052045